ANWB Route
ANWB/VVV Fietsgids Midden-Limburg bevat 20 aantrekkelijke fietsroutes langs de natuur in Midden-Limburg. De routes variëren van 30 tot 50 kilometer en zijn veelal bewegwijzerd.replica watches
Het Jacobspad Pelgrimsweg naar Santiago de Compostela is een historische route die sinds de dertiende eeuw door de provincie Limburg loopt. Ook Linne en de Linnerweerd worden aangedaan. In 1994 is deze historische route bewegwijzerd.

Informatie
VVV Thorn
Wijngaard 8
6017 AG Thorn
telefoon: 0475-561085
fax: 0475-565569
www.vvvmiddenlimburg.nl

naar boven ∧Op de fiets de Maasplassen ontdekken, is puur genieten. Er is een netwerk aan fietsroutes, grotendeels autovrij, dat gekoppeld is aan fietsroutes in België en Duitsland. De mooiste routes zijn door middel van ‘knooppunten’ aan elkaar gekoppeld. Bij elk knooppunt staat een overzichtskaart en kunt u kiezen uit minimaal twee richtingen om uw route te vervolgen. Onderweg kunt u dus altijd een langere of juist kortere route nemen! Duidelijke groenwitte bordjes in Nederland en blauwwitte bordjes in België leiden u naar het volgende knooppunt.
Van deze fietsknooppunten zijn folders verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV.


Informatie
VVV Thorn
Wijngaard 8
6017 AG Thorn
telefoon: 0475-561085
fax: 0475-565569

naar boven ∧Happen en Trappen
In de maanden mei t/m oktober kunt u Happen en Trappen in Maasgouw. Vanuit 'De Tump' in Heel kunt u starten met de Maasgouwfietsroute.
Tijdens deze fietstocht legt u in totaal circa 60 km af. Echter, u start met koffie en vlaai bij 'De Tump'.

De Maasgouwroute voert u door de mooiste plekjes van de gemeente Maasgouw in etappes van ca. 15 km. Zoals de naam al zegt; het is happen en trappen, u fietst een stuk en wisselt dat af met een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht op diverse lokaties.

Aanmelden dient u minstens een dag van te voren te doen, vertrekken kan vanaf 10.00 uur.
U krijgt een fietstas met 5 routes mee, uitleg over de dag (wat u te doen staat en wat u te zien krijgt) én een reparatiesetje.
naar boven ∧Kastelen en Landhuizen
Landgoed Ravenburg – Linne
Weerd 8 in Linne

Landgoed Ravenburg is een rijksmonument en bestaat uit een herenhuis en een boerderijcomplex met stallen. De bouwstijl van het landgoed - de Maaslandse stijl - wijst op de tweede helft van de achttiende eeuw. Een belangrijk kenmerk hiervan is de omlijsting van de deur- en raamopeningen met Naams hardsteen. Het landgoed is altijd wit geschilderd geweest. Het complex was vroeger ommuurd. Een klein gedeelte van de muur is nog te zien. Aan het einde van de achtientiende eeuw kwam het landgoed in bezit van
de familie Janssens, die er nu nog steeds woont. Het landgoed is niet te bezichtigen.

Kasteel ’t Huys Heysterum – Linne
Weerd 6 in Linne

In de Linnerweerd, het vrijwel ongeschonden natuurgebied in Linne, ligt het prachtige kasteel ’t Huys Heysterum. ‘t Huys Heysterum dateert uit de achttiende eeuw volgens de gevelsteen met het jaartal 1760. Waarschijnlijk is het gebouwd als jachthuis. Volgens historische gegevens zou ‘t Huys Heysterum gebouwd zijn op de fundamenten van een middeleeuws kasteel. Door de eeuwen heen is het door diverse bekende patriciërsfamilies bewoond. In 1995 heeft het kasteel een grondige renovatie ondergaan, waardoor het in de oude luister is hersteld. Het kasteel is niet te bezichtigen.

Kasteel Hasselholt – Ohé en Laak
Burg. Minkenberglaan 9 in Ohé en Laak

Hasselholt (‘het Goedje’) is een prachtig kasteeltje dat particulier eigendom is. Het heeft een jaartalsteen uit 1548 en een mooie Maaslandse Renaissancegevel uit 1651. Hasselholt wordt nu bewoond door Baron Van Hövell tot Westerflier. Architectonisch is dit kasteel van groot belang. Oorspronkelijk werd het opgetrokken in een laatgotische stijl met hier en daar stukjes renaissance. Met de restauratie in 1970 is het behoorlijk opgeknapt. Het kasteel is niet te bezichtigen, maar zeker de moeite waard om er langs te fietsen of te wandelen.

naar boven ∧Fietsen tussen Arnhem en Zuid-Limburg. De Maasroute (220 km lengte) is het zuidelijke deel van LF3. Tussen de heuvels ten zuiden van Nijmegen en het heuvelland van Limburg volgt u de bochten van de Maas. Door de veertjes in de route kunt u de sfeer aan beide zijden van de Maas proeven.

Informatie:
VVV Thorn
Wijngaard 8
6017 AG Thorn
telefoon: 0475-561085
fax: 0475-565569

naar boven ∧Meimaand Fietsmaand
De Meimaand Fietsmaand is een jaarlijks terugkerend evenement dat een hele maand duurt. Het is een periode waarin volop genoten kan worden van unieke routes, arrangementen en bijzondere activiteiten.
Dagelijks kunt u in deze fietsmaand de Sluizenroute Maasgouw fietsen.

De route van ca. 25 km. brengt u langs de sluizen in Panheel, Heel en Linne, de stuw in Linne, de waterkrachtcentrale en natuurlijk ook via het sluizencomplex van Maasbracht. Tijdens deze route heeft u natuurlijk ook de mogelijkheid om ergens op een terrasje te genieten van een lekker kuod biertje, een heerlijke kop koffie met limburgse vlaai of natuurlijk van een broodje of uitgebreide lunch... Alles is mogelijk!

Maar geniet vooral van de mooie omgeving die u op de fiets verkent.
Deze route is verkrijgbaar bij de aangesloten VVV's van VVV Midden Limburg, voor Maasgouw is dit VVV Thorn.

Informatie
Wijngaard 8
6017 AG Thorn
telefoon: 0475-561085

naar boven ∧[titel='pda']PDA
Toeristen die graag een stadswandeling willen maken in de historische stadjes Wessem of Stevensweert, kunnen dit voortaan naast de alom bekende manieren ook doen aan de hand van een PDA.

De wandelaar die rondloopt met het digitale apparaatje, krijgt in zijn beeldscherm instructies over de te volgen route en wordt daarnaast aan de hand van filmpjes en spraaktoelichtingen geïnformeerd over de historie van de stadjes en het erfgoed dat tot op de dag van vandaag nog waarneembaar is. Per locatie is er een tocht voor volwassenen en een voor kinderen; in deze laatste zitten vragen verwerkt.

De PDA’s zijn te huur bij de VVV. De bedragen € 10,00 per PDA en een borgbedrag ad. € 50,00 dat u na inlevering retour krijgt.

Informatie
VVV Thorn
Wijngaard 8
6017 AG Thorn
telefoon: 0475-561085
fax: 0475-565569

naar boven ∧[titel='rondleidingen']RondleidingenIn gemeente Maasgouw worden vele diverse rondleidingen georganiseerd:

- Rondleiding door het witte stadje Thorn
- Kapellentocht door Thorn
- Heiligen en hun attributen
- Glaswandeling door Thorn
- Nordic walking tour door Thorn
- Walking diner tour in Thorn
- Rondleiding door het historisch Maasstadje Wessem
- Rondleiding door het oude vestingstadje Stevensweert

Voor meer informatie en reserveringen:
VVV Thorn
Wijngaard 8
6017 AG Thorn
telefoon: 0475-561085
fax: 0475-565569

naar boven ∧De gemeente Maasgouw beschikt over diverse wandelroutes. Deze varieren van stadwandelingen, cultuurhistorie tot water en natuur. De lengtes zijn divers waardoor er voor iedereen aantrekkelijke routes zijn. Enkele routes zijn volledig verhard en bijzonder geschikt voor kinderwagens, rolstoelgebruikers, ouderen en scootmobielgebruikers (KROS).

De routes zijn aangeduid met wandelpalen waarop duidelijk de kleur van de route is te zien. U hoeft alleen maar de kleur te blijven volgen. Bij de diverse startpunten staat informatieborden. U kunt ook de bijbehorende folders kopen. Deze folders geven ook nog informatie over wat u onderweg tegenkomt en waar u op moet letten.

Maasgouw beschikt over wandelroutes in:
Stevensweert/Wessem/Thorn, Beegderheide en de Lange Vlieter, Eiland in de Maas (Stevensweert en Ohé en Laak), Maasbracht, Brachterbeek en Linne, St. Annabeemdens en Leerkeven.

De folders maken deel uit van de Wandelbox. De wandelbox kunt u uitbreiden met routes van omliggende gemeentes en zelfs grensoverschrijdende routes.

Drie Eigen
In Thorn kunt u wandelen in het wandelgebied Drie Eigen. Dit is een grensoverschrijdend wandelnetwerk tussen Nederland en België. Het bevat de kernen Thorn, Neeritter en Kinrooi (Kessenich-Ophoven en Geistingen). De wandelroutes zijn aangeduid met dezelfde soort wandelpalen als de routes uit de wandelbox en zijn ook voorzien van informatieborden. Ook folders van deze routes zijn te koop bij de VVV.

Bij alle startpunten van bovengenoemde wandelroutes zijn voldoende parkeergelegenheden. Let wel op dat in Thorn betaald parkeren geldt. tudor replica watches

Informatie:
VVV Thorn
Wijngaard 8
6017 AG Thorn
telefoon: 0475-561085
fax: 0475-565569
Informatie over de Stichting KROS (meerdere wandelingen toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelgebruikers, ouderen en scootmobielgebruikers).
Mevr. M. Deurenberg, Achter de Heggen 36 6336 WE HULSBERG


naar boven ∧